Kiropraktik

Lider du av ryggsmärtor, huvudvärk, ischiaskänningar, nacksmärtor eller axel- och skuldersmärtor som vägrar avta? Kroppen har en förmåga att läka på egen hand men kan ibland behöva assistans genom mjukdelsbehandlingar för att stimulera den självläkande förmågan. Kiropraktik är en behandlingsmetod främst mot ryggbesvär men även mot besvär i nacke, axlar och bröstrygg. Behandlingarna hjälper dig att bli av med spänningar, ryggsmärtor samt att återfå rörelseförmågan i kroppen genom en återställning av nervsystemet.

Kiropraktiska behandlingar utförs alltid av en kiropraktor som börjar med att undersöka ryggens muskler och leder med händerna för att diagnostisera problemområdena, oftast spänningar eller skador. Därefter används olika tekniker beroende på problemområde; HVLA-manipulation, mjukdelsbehandling eller rehabilitering.

 

Vanliga missuppfattningar är att behandlingarna är smärtsamma då tryckförändringarna i lederna leder till knäppande och knakande. Knakandet beror inte på knotor som flyttas eller bryts utan på manipulationer och tryckförändringar som sker. Kiropraktiska behandlingar är därför i de allra flesta fall inte det minsta smärtsamma utan snarare lugnande och avslappnade. De flesta upplever smärtlindring direkt efter avslutad behandling såväl som ökad rörlighet i rygg och övriga delar av kroppen.

Kiropraktik bör endast utföras av legitimerade kiropraktorer för att minska risken för skador. För att bli kiropraktor krävs en godkänd utbildning på fem år. Efter avslutad utbildning har de omfattande kunskap kring den mänskliga kroppens alla muskler och leder för att kunna lägga tryck på rätt punkter för att uppnå önskad behandlingseffekt. De trycker och drar i lederna genom en form av manipulationsbehandling, som har många likheter med massage.

Värk i nacke och rygg leder ofta till felbelastningar och smärta även i andra delar av kroppen. För behandling av problemen samt för att förebygga kroniska besvär krävs regelbundna kiropraktiska behandlingar.

Städföretag i Haninge

Nu har Rent till 1000 varit hos oss för första gången och WOW vilket resultat det blev. Vi är verkligen så nöjda med deras resultat, helt huset är rent och till och med luften känns ren. Vi valde att anlita deras städföretag i Haninge på grund av att våra vänner har...

Murningsarbeten i bland annat Oskarshamn

Hej alla mina härliga läsare. Jag skulle vilja rekommendera ett företag som heter Murspecialisten i Oskarshamn AB som då alltså är så mycket som ett företag som fixar allt arbete som man kan tänkas som rör just murning i Oskarshamn. Jag brukar ju inte göra inlägg som...

Bra rörmokare i Nyköping!

Hej alla mina kära följare och läsare som kommit tillbaka och läser detta inlägg. Som ni vet ni som följer mig så är jag ju kiropraktor och jag brukar ju skriva mycket här i min blogg om saker som rör mitt jobb, om hur jag jobbar och ja, allmän information kring just...