Zonterapi

Är du redo att ta steget mot ett nytt och hälsosammare liv för ökat välbefinnande? Kanske känner du dig stressad eller lider av ångest. Oavsett om det gäller fysiska eller psykiska besvär kan behandlingar med zonterapi vara lösningen. Zonterapi är en behandlingsform inom alternativ medicin och vanlig bland människor i ohälsa som redan testat många andra behandlingsmetoder utan framgång. Zonterapin har funnit inom folkmedicinen i många hundra år men det är först på senare år den blivit allmänkänd och vuxit i popularitet.

Zonterapi är en effektiv behandlingsform som hjälper kroppen till självläkning. Genom tryck, drag och massage på specifika punkter på fötter, händer, ansikte och öron stimuleras den självläkande förmågan i hela kroppen. Genom behandling av små specifika punkter behandlas ohälsa och stress med påverkan på hela människan, alltifrån organ och muskler till hormonsystemet.

 

Vanliga utlåtanden av personer som tagit del av zonterapi är förvåningen över hur stor påverkan behandling av fötter och händer kan ha på resten av kroppen. Det botar huvudvärk, verkar stressreducerande och sprider en känsla av lugn och harmoni i den behandlades kropp.

Zonterapin går ibland även under namnet reflexzonterapi då behandlingarna utgår från olika reflexpunkter på kroppen, såsom händer och fötter. Med rätt tryckteknik kan man genom att trycka på rätt reflexpunkt stimulera en annan del av kroppens organ. Det fungerar genom att kroppens fjorton meridianer är sammankopplade med varandra genom ett enda stort energifält. En meridian är ingenting fysiskt utan snarare en form av kroppslig energi som binder samman och påverkar vår kropp.

Behandlingsformen är effektiv mot en rad olika fysiska och psykiska besvär så som sömnsvårigheter, ryggont och stress. Det verkar stressreducerande, stärker immunförsvaret och balanserar blodsocker och blodtryck.

Regndroppsmassage i Kristinehamn

Hej! Jag söker efter ett företag som arbetar med zonterapi, så om ni vet något bra företag som arbetar med det får ni gärna skriva det till mig. Jag har hört att Amazing Circle arbetar med healing, medialsamtal och regndroppsmassage i Kristinehamn. Men vet inte om de...

En proffsig byggfirma från Hofors och Sandviken

Jag brukar skriva i den här bloggen om mitt intresse för zonterapi, som började efter en behandling jag själv fick för många år sen. Efter att ha gått hos en zonterapeut i några månader blev jag mycket bättre och mina åkommor som jag sökte för, försvann. Det var en...

Terapi i Uppsala

Eva på Widenfalk, Eva erbjuder samtalsterapi, coaching & samtalsstöd. Eva är en välutbildad special terapist som med många år av berikad erfarenhet kan hjälpa dig som behöver råd & hjälp inom terapi i Uppsala. Terapi ska vara för alla, det spelar ingen roll om...